Journeys met Strengths Advice

Jullie team en/of organisatie heeft een ervaring met inhoud nodig. Mentaal en fysiek worden jullie uitgedaagd om inzichten te verzamelen uit jullie ervaringen. Ter voorbereiding doen de deelnemers de mindsonar-test om te bepalen hoe je denkt in de context die jullie als team willen aanpakken. Vervolgens gaan we hier natuurlijk mee aan de slag en eindigen we met een verbindende outdoor cooking. De Strengths Advice journeys zijn de koppeling van activiteiten voor jullie team.

Welke onderdelen zijn voor jullie belangrijk in een training?

Jullie teamleden hebben ongetwijfeld al eerder een training gevolgd. Tijdens de ontwerp van jullie ‘Journey’ nemen wij graag deze ervaringen mee. In een vrijblijvend gesprek kijken wij mee naar wat goed voelt en waar jullie energie in willen steken. Een mogelijke start van een ‘Journey” is dat jullie aankomen bij een station waar we met een kopje koffie/thee de route uitleggen en welke uitkomsten jullie willen behalen. Daarna vertrekken we naar de eerste locatie voor een teambuilding en stapelen we jullie ervaring met de inzichten die jullie kracht willen geven.

Je wilt een ervaring om op terug te kijken.
Als team gaat een gezamenlijke ervaring jullie goed doen.
Naast ervaren willen jullie bouwen op inzichten.
Met een gemeenschappelijke taal communiceert het team effectiever.
Jullie willen nieuwsgierig zijn naar elkaars kracht
Jullie mogen als team en als individu uitgedaagd worden.
Jullie willen fysiek en mentaal uitgedaagd worden.
Jullie willen een bijzondere ervaring.

HOW

Elk doel bestaat uit verschillende facetten bijvoorbeeld leiderschap bestaat uit leiden en volgen. Of een team bestaat uit een groep individuen die samen komen als groep en zich verbinden door een gemeenschappelijk doel.

Wat je aandacht geeft dat groeit! Dus is een balans tussen je facetten belangrijk, welk resultaat lever jullie balans op?

WHAT

We zijn gewend om de Journey te starten met een profielschets. Deze schets geeft duidelijk weer hoe jij denkt in die bepaalde context. Vervolgens bepalen we de inhoud van de training, zodat we het doel bereiken. Iets verder naar beneden staat een voorbeeld programma om de samenwerking te verbeteren.

Iets speciaals; buiten koken met ons Campfirechef programma

De groep ruikt het kampvuur al van een afstandje. Ogen beginnen te glinsteren, mensen stoten elkaar aan… VUUR! Want ja, laten we nou eerlijk zijn; wie vindt zelf een vuur maken nou eigenlijk stiekem niet leuk?

1. Profielschets met Strengths Advice

Iedereen heeft een bepaalde manier van doen en laten in een situatie. Wij zien vaak dat een team vol competente mensen een matige samenwerking heeft. Terwijl als je van buiten kijkt lijkt het bijna onmogelijk dat deze groep mensen slecht kan presteren. Echter, is het een illusie dat samenkomen het zelfde is als samenwerken.

De eerste stap is de individuen inzicht geven over welke mindset ze hebben en daarmee ook een begin maken voor een gemeenschappelijke taal. Tenslotte zorgt een gemeenschappelijke taal ervoor dat je de samenwerking kan bespreken en ook besturen. Mindsonar gebruiken wij graag als basis voor de Strengths Advice Journeys.

Strengths-Advice-Arrow-right

2. Graphic Facilitation met Strengths Advice

Een foto zegt meer dan duizend woorden en daarom willen wij iedereen aanmoedigen om te leren tekenen. Het doel is niet om zo mooi mogelijk te leren tekenen. Het doel is wel om zo efficiënt mogelijk te zijn tijdens meetings. 80% van ons brein wordt gebruikt om te kunnen zien. Het is daarom logische om ook visueel te werken als je communiceert met je collega’s.

In een korte workshop van 1 uur tot 3 uur leer je de symbolen die bij jullie branche horen en krijg je natuurlijk de skills om een mooie en duidelijke opmaak te maken.

3. Groep over hoogte met Strengths Advice

‘De volgende stap’ krijgt vaak de focus van teams. Hoogte is een geweldig metafoor om de risico’s van ‘de volgende stap’ te visualiseren. Met de event ‘groep over hoogte’ krijg je als individu en als team een passende uitdaging. Op welke manier vul jij je rol in als persoon en hoe neem je de verantwoordelijkheid voor je rol in het team.

In 45 minuten tot 1,5 uur in de natuur geef je ‘de volgende stap’ een duidelijke metafoor.

4. Outdoor cooking met Campfire Chef

Met een outdoor cooking maak je met het team een diner op het kampvuur. Dit is onze meest gekozen activiteit door teams die voor kwaliteit gaan. Het diner bestaat uit verschillende gerechten en wordt samengesteld door de wensen van het team. Een outdoor cooking kan ingezet worden als teambuilding, teamtraining en teamcoaching.